Kanak-kanak 12 Tahun Mati Lemas Di Sungai Perak – Bernama


Kanak-kanak 12 Tahun Mati Lemas Di Sungai Perak

IPOH: Mayat kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun yang dilaporkan terjatuh di Sungai Perak berhampiran Kampung Temerlong Hilir, Lenggong, semalam, ditemui lima kilometer dari tempat kejadian, Sabtu.

Ketua Polis Daerah Gerik, Supt Abdul Manab Baharum berkata mayat Mohd AimanZainuddin Abd Rahman, ditemui penduduk kampung pukul 7 pagi.

“Mayat dihantar ke Hospital Gerik untuk bedah siasat,” katanya ketikadihubungi dan menambah dalam kejadian kira-kira pukul 3.50 petang itu, mangsasedang bermain dengan kawan-kawan berhampiran rumahnya dikatakan tergelincir dan dibawa arus deras sungai.

“Rakan-rakan Mohd Aiman cuba membantunya tetapi gagal dan memberitahukeluarga mangsa,” katanya.

Polis dengan kerjasama Jabatan Bomba dan Penyelamat berusaha mencarisehingga 12 tengah malam tetapi gagal menemui mangsa.

Abdul Manab berkata polis dan anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Gerikjuga sedang berusaha mencari seorang remaja lelaki berusia 16 tahun yangdilaporkan hilang ketika mandi di sungai sama berhampiran Kampung Kuala Rui,Gerik, petang tadi.

Remaja berkenaan, Shum Zu Zian, mandi di sungai pukul 3 petang bersamaseorang rakan dan dikatakan gagal berenang ketika dibawa arus deras dantenggelam.

“Rakan mangsa berjaya menyelamatkan diri dengan bantuan penduduk kampungberhampiran, manakala mangsa masih belum ditemui,” kata Abdul Manab. BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s