Remaja lelaki ‘ghaib’ – Metro


Remaja lelaki ‘ghaib’

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

BATU KURAU: Seorang remaja lelaki `ghaib’ sejak 20 hari lalu selepas didakwa hilang ketika keluar bekerja di sebuah kilang berhampiran rumahnya di Kampung Repoh, di sini.

Kehilangan mangsa, Erman Fazli Hadi Kamin, 17, sejak 16 September lalu menimbulkan pelbagai tanda tanya keluarga berikutan mangsa tidak pernah meninggalkan rumah tanpa memberitahu arah tujuan.
Abang mangsa, Zulfazly Kamin, 32, berkata, dia mula bimbang selepas menyedari adiknya masih tidak pulang ke rumah sehingga lewat petang pada hari kejadian.

 

Menurutnya, dia kemudian pergi ke kilang tempat adiknya bekerja namun terkejut apabila dimaklumkan Erman tidak datang bertugas.
“Saya hairan apabila dimaklumkan pihak pengurusan kilang bahawa Erman tidak datang bekerja. Saya kemudian berusaha menghubungi telefon bimbitnya namun panggilan saya tidak dijawab.
“Kami sekeluarga mulanya tidak mengesyaki apa-apa kerana beranggapan Erman mungkin berada di rumah kawannya. Bagaimanapun adik saya masih tidak pulang ke rumah sehingga keesokan hari,” katanya.

 

 

Dia kemudian bertindak membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Taiping.
“Saya tidak yakin Erman sengaja mahu melarikan diri dari rumah berikutan Erman hanya membawa wang saku RM10. Malah tiada motif untuk dia meninggalkan kami tanpa sebab,” katanya.

 

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusuf Mohd Diah berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan kehilangan remaja itu.
Individu mempunyai maklumat berhubung Erman boleh menghubungi IPD Taiping di talian 05-829 1222 atau Zulfazly di talian 012-4521130.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s