Suspek perkosa lari ke ibu negara – Metro


Suspek perkosa lari ke ibu negara

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

TAPAH: Seorang lelaki dipercayai penagih diburu polis apabila melarikan diri ke ibu negara selepas memperkosa seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun, pertengahan September lalu.

Suspek dikenali sebagai Mohd Hadi Baharom, 50, atau Adi dikesan mempunyai beberapa rekod jenayah lampau membabitkan kes dadah selain turut diletakkan di bawah pengawasan polis sebelum ini.
Jurucakap polis berkata, dalam kejadian jam 12.30 tengah malam, 12 September lalu, suspek dikatakan memecah masuk rumah jirannya di Kampung Petalin Baru, Bidor, di sini sebelum menceroboh bilik mangsa yang ketika itu tidur bersendirian.

 

“Suspek kemudian merogol mangsa sebelum melarikan diri dari rumah berkenaan. Difahamkan, mangsa berasal dari Slim River tinggal sementara di rumah berkenaan milik keluarga angkatnya.
“Pada keesokan hari, mangsa yang juga anak sulung daripada lima beradik pulang semula ke rumahnya di Slim Village dan menceritakan kejadian menimpanya kepada ibunya,” katanya.
Susulan itu, ibu mangsa membuat laporan polis dan pemeriksaan kesihatan hospital mengesahkan mangsa dirogol.

 

 

“Polis kesal apabila keluarga angkat mangsa mendakwa suspek bebas keluar masuk rumah berkenaan sebelum ini,” katanya.
Menurutnya, suspek yang mempunyai beberapa rekod jenayah lampau berkaitan kes dadah dipercayai masih bersembunyi dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan dan gerakan mengesannya giat dijalankan.

 

Orang ramai yang mengenali suspek atau mempunyai sebarang maklumat diminta melaporkannya kepada polis atau menghubungi talian 05-4015222.

Artikel ini disiarkan pada : 2012/10/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s