Suka jadi duka – Kosmo


Suka jadi duka

 

Oleh MAZLINDA MURTADZA
berita@kosmo.com.my

 


AZMI (kiri) melihat motosikal Suzuki RG Sport ditunggang Muhd. Ibnor Qayyum di sebelah kiri manakala motosikal Yamaha LC 135 ditunggang Hasnizahrin (kanan) yang terlibat dalam kemalangan di Kuala Pilah semalam.

 

KUALA PILAH – Kegembiraan seorang remaja yang pertama kali mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan baru-baru ini tidak bertahan lama apabila dia maut dalam kemalangan ngeri yang melibatkan tiga buah motosikal di Kilometer 7, Batu Kikir-Kuala Pilah dekat sini semalam.

Kejadian pukul 7 pagi itu mengakibatkan Muhd. Ibnor Qayyum Abu Hanafiah, 16, meninggal dunia akibat kecederaan parah di kepala. Turut maut dalam kejadian itu ialah Hasnizahrin Assar, 29.

Dua lagi rakan Muhd. Ibnor Qayyum, Muhamad Shafiz Muhd. Azman, 16, dan Mohd. Amirul Ikhmal Che Mat, 16, pula cedera parah.

Tiga sahabat itu merupakan pelajar Sekolah Menengah Teknik Juasseh manakala Hasnizahrin bertugas di Jabatan Perkhidmatan dan Penilaian Harta di Seremban.

Difahamkan, tiga remaja itu dalam perjalanan dari Kuala Pilah menuju ke sekolah mereka.

Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Azmi Abdul Rahim berkata, siasatan awal percaya kejadian berpunca apabila Hasnizahrin yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC 135 dari Kuala Pilah ke Seremban gagal memotong sebuah kereta di hadapannya.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s