Dua koma nahas motosikal – Berita Harian


Dua koma nahas motosikal

2012/11/19 – 04:53:25 AM Oleh Zuliaty ZulkiffliCetakEmel Kawan
Alor Setar: Dua kanak-kanak berusia tiga dan 14 tahun koma, manakala dua lagi cedera ringan selepas motosikal dinaiki bersama dua lagi saudara mereka terbabit kemalangan dengan sebuah lori tanah di Kampung Pisang, dekat sini, petang kelmarin.

Mohd Nabil Yaakob, 14, yang menunggang motosikal dan sepupunya, Mohd Nur Adam Shukri, 3, dilapor koma selepas cedera parah pada muka serta kepala dan kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

Dua lagi mangsa, Nur Azwan Shukri, 10, yang juga abang Muhd Nur Adam serta sepupu mereka, Muhamad Safwan Akhbar Sardin, 11, luka di tangan dan kaki dan dirawat sebagai pesakit luar.

Kemalangan berlaku kira-kira jam 5 petang ketika empat bersaudara itu yang menaiki sebuah motosikal dalam perjalanan pulang dari kedai berhampiran rumah mereka di Kampung Pisang, dekat sini.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Adzaman Mohd Jan berkata, motosikal dinaiki empat kanak-kanak itu bertembung dengan sebuah lori yang ketika itu dikatakan sedang membelok ke simpang jalan.

Buat masa sekarang, kes sedang disiasat dan orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi polis di talian 04-7321222 untuk membantu siasatan, katanya.

Sementara itu, Muhammad Safwan ketika ditemui berkata, ketika dalam perjalanan pulang, sebuah lori tanah tiba-tiba membelok ke simpang jalan berhampiran dengan laju menyebabkan mereka gagal mengelak dan terus merempuhnya.
Saya yang duduk paling belakang terasa seperti terbang sebelum jatuh tertiarap di atas jalan tar. Pada waktu itu saya nampak dua sepupu dalam keadaan tidak sedarkan diri termasuk Muhd Nur Adam yang ketika itu pengsan, selain Mohamad Nabil dengan darah kelihatan mengalir dari mulutnya, katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s