Kanak-kanak 9 tahun ditemui lemas di Air Terjun Pelangi – Bernama


Kanak-kanak 9 tahun ditemui lemas di Air Terjun Pelangi

20 November 2012

KUANTAN – Seorang kanak-kanak yang dilaporkan hilang ketika berkelah bersama keluarganya di kawasan Air Terjun Pelangi dekat Sungai Lembing semalam ditemui lemas hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Mohd Jasmani Yusoff berkata mayat Chan Pek Sheng, 9, ditemui kira-kira 1.30 petang di dalam air berhampiran tempat keluarganya mandi.

Dia dipercayai tergelincir ke dalam air.

“Mangsa bersama keluarganya dipercayai telah masuk ke kawasan air terjun berkenaan kira-kira 6.40 pagi bagi tujuan untuk berkelah,” katanya.

Dua keluarga yang terdiri daripada lima orang dewasa dan empat kanak-kanak memasuki kawasan berkenaan dengan pacuan empat roda.

Mohd Jasmani berkata mangsa hanya disedari hilang kira-kira 1.15 petang ketika anggota keluarganya bersiap sedia untuk keluar dari kawasan berkenaan.

Laporan kehilangannya dibuat di Balai Polis Sungai Lembing sebelum gerakan mencari dan menyelamat segera dilancarkan dan dihentikan sementara pada 8 malam disebabkan keadaan cuaca yang gelap.

Gerakan mencari disambung semula pada 8 pagi tadi yang turut dibantu masyarakat Orang Asli serta Unit Anjing Pengesan (K-9) Polis sehingga mangsa dijumpai. – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s