Lelaki culik 3 kanak-kanak dipenjara 4 tahun – Utusan


Lelaki culik 3 kanak-kanak dipenjara 4 tahun

RASAH 28 Nov. – Seorang lelaki dihukum penjara empat tahun oleh Mahkamah Majistret Seremban, dekat sini hari ini selepas mengaku bersalah menculik tiga kanak-kanak dan mencuri sebuah kereta milik bapa mangsa Khamis lalu.

Rose Azrool Mohd. Arshad, 34, mengaku menculik Muhammad Hazimi Khairul Anwar, 12, dan dua adiknya, Muhammad Hanif, 3, serta Muhammad Haziq, 1, daripada jagaan Norhayati Shahimi, 42, di hadapan pasar mini di Taman Desa Dahlia, Senawang di sini kira-kira pukul 2.20 petang, 22 November lalu.

Dakwaan terhadap tertuduh dikemukakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Wan Shaharuddin Wan Ladin mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga tujuh tahun dan denda.

Bekas pekerja kedai makan itu turut didakwa mencuri sebuah kereta jenis Proton Wira bernombor pendaftaran KAH 4537 milik Khairul Anwar Zakaria pada masa, tarikh dan tempat yang sama.

Langgan akhbar digital Utusan Malaysia anda hari ini… Mudah dan murah

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20121129/ma_01/Lelaki-culik-3-kanak-kanak-dipenjara-4-tahun#ixzz2DZHPo8P5
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s