Murid tahun enam mati lemas ketika sertai kem bestari solat – Utusan


Murid tahun enam mati lemas ketika sertai kem bestari solat

Ramli Isnin (kanan) di sisi jenazah anaknya, Mohd. Fikri yang mati lemas di Pantai Senok, Bachok, kelmarin.

BACHOK 2 Dis. – Seorang murid tahun enam yang menyertai satu kem bestari solat sempena musim cuti persekolahan ini mati lemas ketika dibawa berkelah di Pantai Senok di sini petang semalam.

Mohd. Fikri Ramli, 12, dari Sekolah Kebangsaan Langgar, Kota Bharu mati lemas manakala tiga lagi rakannya berjaya diselamatkan penduduk dalam kejadian pada pukul 3.40 petang itu.

Mereka ialah Muhamad Noriman Mohd. Fadzli, 15, dan Mohd. Faiz Abdul Majid, 13, yang dikejarkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk rawatan lanjut manakala Ahmad Mohd. Syed, 12, dirujuk ke Hospital Raja Perempuan Zainab (HRPZ) Kota Bharu.

Bapa Mohd. Fikri, Ramli Isnin, 53, dari Kampung Puteh, Kota Bharu ketika ditemui berkata, anaknya itu telah dihantar menyertai kem Motivasi Solat, Penghayatan al-Quran dan al- Sunnah yang dianjurkan Masjid Mukim Pasir Lada, Telipot.

Langgan akhbar digital Utusan Malaysia anda hari ini… Mudah dan murah

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121203/dn_12/Murid-tahun-enam-mati-lemas-ketika-sertai-kem-bestari-solat#ixzz2DwaRqXYd
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s