Pasukan MyKids Terengganu ke suku akhir Kejohanan Bola Sepak 12 Tahun – Bernama


Pasukan MyKids Terengganu ke suku akhir Kejohanan Bola Sepak 12 Tahun

6 Disember 2012

KUALA TERENGGANU – Pasukan MyKids Terengganu berjaya mengiringi CIMB YFA untuk mara ke saingan suku akhir Kejohanan Juara antara Juara Bola Sepak bawah 12 tahun 2012 selepas muncul naib juara Kumpulan B.

Turut melangkah ke suku akhir kejohanan, MyKids Perlis (juara kumpulan A), Sabah (naib juara kumpulan A), Kedah (juara kumpulan C) dan Negeri Sembilan (naib juara kumpulan C).

MyKids Terengganu juga merupakan tuan rumah sekadar berpuas hati di tangga kedua kumpulan setelah tewas tipis 0-1 ke atas CIMB YFA pada perlawanan ketiga selepas mencatatkan kemenangan berganda ketika menumbangkan Mykids Kuala Lumpur (3-0) dan First Touch Pahang (4-0).

Namun pasukan yang dikendalikan Mat Noor Bidin itu bernasib baik apabila terlepas untuk bertemu juara bertahan musim lalu MyKids Perlis pada saingan suku akhir dan akan menentang juara Kumpulan C, MyKids Kedah esok pada 9.15 pagi di padang B, Kompleks Sukan, Gong Badak.

Aksi separuh akhir pula dijadual berlansung esok (Sabtu) di padang A Kompleks Sukan, Gong Badak manakala perlawanan akhir di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada Ahad ini, 3.30 petang – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s