Episod hitam tidak ganggu Najihah – Utusan


Episod hitam tidak ganggu Najihah

Oleh AIN SAFRE BIDIN
pengarang@utusan.com.my

Najihah Mohd. Natri menunjukkan slip keputusan PMR kepada Zaharah Mohd. Ariffin dan Mohd. Ariffin Mohd. Sharif di Kampung Atta Duri, Langkap dekat Teluk Intan, Perak, semalam.

TELUK INTAN 19 Dis. – Remaja ini pernah melalui episod paling hitam dalam hidupnya apabila menjadi mangsa amukan bapa sendiri sehingga tiga jari tangan kanannya putus, manakala ibunya pula mati ditetak pada 2010.

Tragedi menyayat hati yang berlaku pada bulan Ramadan itu bukan sahaja menyebabkan dia kehilangan ibunya, Khairul Bariah Mohd. Ariffin, 36, malah bapanya Mohd. Natri Shaharudin, 39, ditembak polis.

Namun, selepas tiga tahun berlalu, Najihah, 15, membuktikan peristiwa memilukan itu bukan halangan untuk membina masa depan dan berjaya dalam pelajaran.

Ini terbukti apabila remaja itu menjadi antara pelajar cemerlang di negeri ini dengan memperoleh 8A dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR).

Langgan akhbar digital Utusan Malaysia anda hari ini… Mudah dan murah

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121220/dn_04/Episod-hitam-tidak-ganggu-Najihah#ixzz2FYz7Q7D7
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s