Kematian ibu bapa bukan halangan – Utusan


Kematian ibu bapa bukan halangan

Oleh ASMA HANIM MAHMOOD
utusankelantan@utusan.com.my

Aiman Nashriq Rozlan menunjukkan slip keputusan 8A Penilaian Menengah Rendah di Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra di Kota Bharu semalam.

KOTA BHARU 19 Dis. – Seorang pelajar, Aiman Nashriq Rozlan, 15, yang kematian ibu bapa serta kakak dan adik perempuan akibat kemalangan ngeri tujuh tahun lalu, berjaya mencatat kejayaan cemerlang 8A dalam keputusan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012 yang diumumkan hari ini.

Pelajar Sekolah Menengah (SM) Sains Tengku Muhammad Faris Petra tersebut memperoleh A dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains, Sejarah, Geografi, Kemahiran Teknikal dan Pendidikan Islam.

Peristiwa menyayat hati pada 22 Mei 2005 itu yang mendapat liputan meluas akhbar telah menyebabkan Aiman Nashriq dan dua adik lelakinya, Aiman Najmi, 14, dan Muhamad Aiman Firdaus, 11, bergelar yatim piatu pada usia yang amat memerlukan belaian ibu bapa mereka.

Langgan akhbar digital Utusan Malaysia anda hari ini… Mudah dan murah

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121220/dn_05/Kematian-ibu-bapa-bukan-halangan#ixzz2FYzRM6Bf
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s