Nurul Dahyatul Fazlinda impikan wajah cantik seperti orang lain – Utusan


Nurul Dahyatul Fazlinda impikan wajah cantik seperti orang lain

HULU TERENGGANU 3 Jan. – Meskipun detik hitam yang menyebabkan mukanya berparut akibat simbahan asid bapa sendiri sudah dua tahun berlalu namun Nurul Dahyatul Fazlinda Khalid, 11, tetap memasang impian mempunyai wajah cantik seperti orang lain.

Nurul Dahyatul Fazlinda yang kini melangkah ke alam remaja berharap sekurang-kurangnya parut di mukanya tidak lagi ketara dan akan beransur lenyap kelak.

“Saya nak cantik macam dulu, kalau boleh nak cantik macam kawan-kawan lain,” katanya ketika ditemui pemberita di sekolahnya di Sekolah Kebangsaan (SK) Padang Setar, dekat sini hari ini.

Menurut anak kedua daripada tiga beradik itu, walaupun telah menjalani pembedahan bagi memulihkan semula wajahnya dia masih berasa gatal-gatal di seluruh mukanya sepanjang waktu.

Bagaimanapun katanya, masalah itu tidak menghalangnya untuk meneruskan sesi baharu persekolahan Selasa lalu seperti murid lain.

Langgan akhbar digital Utusan Malaysia anda hari ini… Mudah dan murah

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130104/dn_12/Nurul-Dahyatul-Fazlinda-impikan-wajah-cantik-seperti-orang-lain#ixzz2GzYxtobG
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s