Remaja Dilaporkan Hilang Sebenarnya Lari Dari Rumah – Polis – mStar


Remaja Dilaporkan Hilang Sebenarnya Lari Dari Rumah – Polis

Oleh AUSTIN CAMOENS

KUALA LUMPUR: Remaja lelaki yang dilaporkan hilang baru-baru ini selepas memberitahu ibu bapanya bahawa dia pergi ke gimnasium dipercayai lari dari rumah.

Difahamkan M. Jethendran, 16, bertindak lari dari rumah kerana dia mahukan kebebasan memandangkan bapanya seorang yang tegas.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Muhammad Azlee Abdullah berkata, polis telah mengambil keterangan dan menghubungi ahli keluarga remaja lelaki terbabit tetapi lokasinya masih belum diketahui.

“Kita telah bercakap dengan ahli keluarganya dan setakat ini tidak menjumpai sesuatu yang luar biasa.

“Mereka hanya mahu remaja lelaki itu menghubungi mereka dan pulang ke rumah secepat mungkin,” katanya.

Muhammad Azlee berkata, polis masih belum mengenal pasti wanita yang dilihat berbual dengan Jethendran selepas keluar dari gim tersebut.

“Kami tidak dapat memastikan sama ada wanita tersebut mempunyai kaitan dalam kes kehilangan remaja terbabit,” katanya yang menggesa wanita tersebut supaya tampil ke balai polis berdekatan untuk diambil keterangan.

Terdahulu, Jethendran dilaporkan telah menghubungi ibunya kira-kira pukul 3.45 petang pada 25 Januari dengan memberitahu dia akan menggunakan teksi untuk balik ke rumah mereka di Sri Petaling selepas selesai kelas gim di Taman Desa yang terletak kira-kira 10km.

Apabila dia tidak muncul-muncul dan panggilan ke telefon bimbitnya tidak berjawab, ibunya membuat dua laporan polis.

Sebuah kamera litar tertutup (CCTV) di kedai berhampiran gim itu merakamkan imej seorang remaja lelaki keluar dari kelasnya.

Bapa remaja lelaki itu, R. Mahadheven, 49, seorang mekanik dipetik sebagai berkata, Jethendran akan pulang ke rumah mereka menggunakan teksi dari gim sejak beberapa bulan lalu.

“Saya selalu menghantarnya ke sana tetapi mahu dia belajar berdikari, oleh itu saya memintanya untuk menggunakan teksi balik ke rumah,” kata Mahadheven kepada pemberita baru-baru ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s