Buruh rogol anak tiri dijel 12 tahun – Utusan


Buruh rogol anak tiri dijel 12 tahun

SUNGAI PETANI 7 Feb. – Akibat terlalu mengikut nafsu sehingga tergamak merogol anak tirinya pada bulan lalu, seorang buruh hari ini menerima pembalasan apabila dihukum penjara 12 tahun dan sebatan 10 kali oleh Mahkamah Sesyen di sini.

Hakim Mohamad Khalid Ab. Karim menjatuhkan hukuman tersebut setelah lelaki berusia 44 tahun itu mengaku melakukan kesalahan terhadap mangsa yang berusia tujuh tahun sembilan bulan di sebuah kedai di Kejai, Tawar, Baling dekat sini kira-kira pukul 6.30 petang, 21 Januari lalu.

Dakwaan terhadapnya dikemukakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Sharifah Syazwani Syed Hussin mengikut Seksyen 376(3) Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 30 tahun dan sebatan minimum 10 kali.

Terdahulu, tertuduh dalam rayuannya meminta mahkamah meringankan hukuman terhadapnya dengan alasan dia membuat pengakuan bersalah dalam masa yang singkat iaitu sebaik sahaja dituduh, sekali gus menjimatkan masa mahkamah.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20130208/ma_05/Buruh-rogol-anak-tiri-dijel-12-tahun#ixzz2KHzwmjLh
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s