‘Baik tumpu tugas’ – Metro


‘Baik tumpu tugas’

 2  0 Google +0  0  0

Kuala Lumpur: “Tidak ada sebab kakitangan kerajaan mahu menukar kerajaan sedia ada kepada yang kita tak tahu lagi, ini bukan boleh cuba-cuba, takut yang 18 permohonan CUEPACS (Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam) yang sedia (ada) hilang macam itu saja.”

Itu reaksi Presiden CUEPACS Datuk Omar Osman ketika ditanya jaminan pihaknya bahawa 1.4 juta penjawat awam dan 500,000 pesara akan menyokong kerajaan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) tidak lama lagi.
Bagaimanapun, beliau menasihatkan mana-mana kakitangan kerajaan yang ingin aktif dengan kegiatan politik supaya mematuhi Pekeliling yang melarang mereka berbuat demikian dalam waktu bekerja.

 

“Apapun, lebih baik untuk penjawat awam menumpukan perhatian terhadap tugas mereka selain berpolitik. “Kita sudah tandatangan aku janji, jadi lebih baik tumpu agenda penjawat awam, kalau nak berpolitik juga pergi sana-sini mesti minta kebenaran ketua jabatan, jangan berpolitik pada waktu pejabat, bocorkan rahsia kerajaan kerana ini tak baik,” katanya.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2013/02/22

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s