Masa depan budak digilis traktor suram – Berita Harian


Masa depan budak digilis traktor suram

Bagan Serai: Seorang kanak-kanak berusia 10 tahun berhadapan masa depan yang suram selepas organ dalamannya cedera dan rosak akibat digilis tayar traktor di Changkat Lobak, Alor Pongsu, dekat sini.

Doktor mengesahkan buah pinggang, limpa dan paru-paru Muhd Syafiq Abdul Hamid rosak, manakala tulang bahu kanannya patah akibat kejadian itu jam 2.30 petang, 29 Disember lalu.

Bapanya, Abdul Hamid Dahaman, 48, berkata nahas berlaku selepas Muhd Syafiq yang duduk di bahagian belakang traktor yang dipandunya membawa dua tan sawit, terjatuh kira-kira satu kilometer dari rumahnya dalam perjalanan ke pusat pengumpulan sawit Changkat Lobak.

Abdul Hamid berkata, dia segera memberhentikan jentera selepas menyedari perkara itu dan bergegas mendapatkan anaknya yang masih terbaring.

“Saya terkejut kerana anak saya mampu bangun dan tidak menunjukkan sebarang reaksi sakit tetapi saya tetap membawanya ke Hospital Selama untuk rawatan tetapi doktor yang membuat imbasan sinar-X ketika itu mengesahkan tulang selangka Syafiq renggang sebelum merujuknya ke Hospital Taiping (HT).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s