‘Kuasa Allah’ – Metro


‘Kuasa Allah’

 5  1 Google +1  0  0

Kuala Lumpur: “Apabila berlaku perkara sebegini kita perlu rasa terpegun dengan kekuasaan Allah bukan sebaliknya,” kata Penceramah bebas Zawiyah Hassan mengulas mengenai Muhd Syafiq Abdul Hamid, 10, yang mendapat julukan ‘Budak Superman’.

Ini berikutan Muhd Syafiq masih hidup dan mampu berjalan selepas digilis traktor mengangkut buah sawit seberat lebih tiga tan ketika dalam perjalanan menuju pusat pengumpulan sawit Changkat Lobak, Alor Pongsu, Bagan Serai 29 Januari lalu.
Menurutnya, bagi kebanyakan orang mungkin kejadian itu dirasakan pelik namun ia adalah urusan Allah, malah keajaiban boleh berlaku pada kehidupan manusia pada bila-bila masa yang dikehendaki-Nya.

 

“Kejadian seperti ini adalah bukti kekuasaan Allah dalam menentukan ajal dan maut setiap makhluk. Bagaimanapun, jangan sampai kita percaya perkara-perkara khurafat disebabkan keajaiban yang berlaku di sekeliling kita,” katanya.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2013/02/28

– See more at: http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/2013022806255120130228062551/Article/index_html#sthash.83xLy5P5.dpuf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s