3 sekolah masih tutup – Metro


3 sekolah masih tutup

 0  0 Google +0  0  0

Lahad Datu: Jabatan Pelajaran Negeri Sabah diarah sama ada menyediakan kelas di kawasan pemindahan penduduk atau menempatkan murid tiga sekolah yang ditutup berikutan Op Daulat ke sekolah berhampiran.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, daripada 53 sekolah di Lahad Datu, hanya tiga sekolah belum memulakan sesi persekolahan iaitu Sekolah Kebangsaan Lok Buani, Sekolah Kebangsaan Fajar Harapan dan Sekolah Kebangsaan Tanjung Labian.
Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata, murid yang berada di pusat pemindahan akan ditempatkan di sekolah lain di Felda Sahabat atau mendapat bimbingan pelajaran di pusat pemindahan berkenaan.

 

“Saya sudah arahkan Jabatan Pelajaran negeri sediakan bas kepada mereka bagi tujuan pengangkutan serta bantuan buku sekolah dan pakaian sekolah,” katanya. Mengulas dakwaan kononnya seorang guru menghina pasukan keselamatan dalam laman blog, Muhyiddin berkata, perkara itu amat mendukacitakan kerana semua rakyat kini menyokong penuh pengorbanan pasukan keselamatan dalam menjaga kedaulatan negara.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2013/03/13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s