Kenaikan gaji penjawat awam langkah tepat – Lam Thye – Bernama


Kenaikan gaji penjawat awam langkah tepat – Lam Thye

KUALA LUMPUR 12 Mac – Kenaikan terbaharu gaji bagi polis, tentera dan penjawat awam, untuk disetarakan dengan skim gaji sektor perkhidmatan awam sudah pasti satu langkah yang tepat.

Naib Pengerusi Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia, Tan Sri Lee Lam Thye berkata, ia sebenarnya satu penghargaan atas perkhidmatan yang diberikan anggota dan pegawai pasukan polis dan tentera kepada negara.

Beliau berkata, ini lebih-lebih lagi berikutan pencerobohan pengganas di Lahad Datu.

Penghargaan ini adalah satu pengiktirafan kepada penjawat awam atas perkhidmatan mereka kepada negara, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Kira-kira 1.4 juta penjawat awam termasuk polis dan Angkatan tentera, akan menerima antara RM80 dan RM320, sebagai sebahagian daripada kenaikan gaji tahunan mereka, berkuat kuasa 1 Julai.

“Dengan kenaikan gaji mereka, kita berharap ia akan memberi lebih motivasi kepada penjawat awam, polis dan tentera untuk berkhidmat kepada negara dengan penuh dedikasi dan komitmen,” kata Lam Thye. – BERNAMA

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130312/dn_47/Kenaikan-gaji-penjawat-awam-langkah-tepat—Lam-Thye#ixzz2NP61ztsj
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s