Guru Hina Pasukan Keselamatan Kes Terpencil – Awang Adek – Bernama


Guru Hina Pasukan Keselamatan Kes Terpencil – Awang Adek

BACHOK: Tindakan seorang guru di negeri ini yang menghina anggota keselamatan dalam Operasi Daulat di Sabah merupakan kes terpencil dan tidak menggambarkan pendirian lebih 30,000 guru di Kelantan.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata, sebahagian besar guru di Kelantan menyokong penuh tindakan kerajaan memburu pengganas di Lahad Datu, Sabah.

“Mereka berdiri teguh di belakang kerajaan dalam usaha mendaulatkan keselamatan negara,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Bachok di sini, Jumaat.

Guru lelaki berusia 37 tahun yang bertugas di sebuah sekolah di Tok Bali itu dikatakan menghina pasukan keselamatan di Lahad Datu melalui laman sosial Facebook miliknya. Dia dibebaskan sementara dengan jaminan polis pada Khamis.

Dia ditahan di sebuah rumah dekat Gong Serapat, Pasir Puteh pada 14 Mac lalu.

Ketika berucap pada majlis itu, Awang Adek yang juga Timbalan Menteri Kewangan berkata jika Barisan Nasional kembali memerintah Kelantan, banyak lagi projek besar akan dibina di Bachok.

Ini termasuk hospital daerah dengan peruntukan RM100 juta di Bakong dan Universiti Teknologi Mara di Sungai Dua atau Kampung Kemayan. –BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s