Hukuman bapa rogol anak ditambah 15 tahun lagi – Utusan


Hukuman bapa rogol anak ditambah 15 tahun lagi

SHAH ALAM 27 Mac – “Kamu dah berkahwin pun masih mahu rogol anak, buaya yang memasukkan anak ke dalam mulut untuk pindahkan ke tempat lebih selamat pun tak makan anaknya tapi kamu boleh rogol darah daging sendiri, saya tak dapat bayangkan.”

Demikian tegas seorang hakim Mahkamah Tinggi di sini hari ini terhadap seorang penganggur berusia 32 tahun yang tergamak merogol anak kandungnya selepas pulang dari sekolah sebanyak tiga kali dalam tiga kejadian berasingan, tiga tahun lalu.

Hakim Datuk Abdul Alim Abdullah berkata demikian sebelum memerintahkan hukuman penjara terhadap perayu ditambah daripada 15 tahun kepada 30 tahun dan sebatan maksimum dikenakan iaitu sebanyak 24 kali.

Beliau memutuskan demikian selepas membenarkan rayuan pihak pendakwaan yang tidak berpuas hati dengan hukuman penjara 15 tahun yang dijatuhkan oleh Mahkamah Sesyen terhadap lelaki berkenaan.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20130328/ma_02/Hukuman-bapa-rogol-anak-ditambah-15-tahun-lagi#ixzz2OmvoAid8
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s