Bapa rayu salur maklumat anak lelaki gagal dikesan – Bernama


Bapa rayu salur maklumat anak lelaki gagal dikesan

KUALA LUMPUR 12 April – Seorang bapa merayu orang ramai supaya menyalurkan maklumat berhubung anak lelakinya, Muhammad Yunus Yazaljala, 9, yang gagal dikesan sejak Rabu lepas.

Yazaljala Muhamad Noor, 53, berkata, anaknya yang keluar bermain bersama adik lelakinya, Muhammad Yaakub, 5, berhampiran kawasan perumahan di Bandar Tasik Puteri Rawang, menghilangkan diri sejak pukul 5.30 petang, dua hari lepas.

“Pada hari kejadian, adiknya pulang ke rumah seorang diri dan memberitahu isteri saya bahawa Yunus menaiki sebuah kereta,” katanya.

Yazaljala berkata, dakwaan anak bongsunya dikukuhkan lagi apabila keesokannya, kakaknya yang pulang dari sekolah memberitahu rakan Yunus ternampak dia menaiki sebuah kereta yang dipandu orang tidak dikenali di kawasan perumahan itu.

“Yunus anak keempat daripada lima beradik itu mempunyai ramai kawan. Mula-mula kami sangka dia akan pulang ke rumah, namun tidak balik dan tidak menghubungi kami sampai sekarang,” katanya di sini hari ini.

Difahamkan, Yunus berpakaian kemeja T berwarna hitam dan seluar jeans berwarna biru pada hari tersebut.

Yazaljala telah membuat laporan polis di Balai Polis Bandar Tasik Puteri Rawang, pada kira-kira 3.30 petang Khamis mengenai kehilangan anaknya itu.

Orang ramai yang mempunyai maklumat atau berjumpa Yunus boleh menghubungi talian 019-6053591 atau menghubungi balai polis berhampiran. – BERNAMA

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130413/je_12/Bapa-rayu-salur-maklumat-anak-lelaki-gagal-dikesan#ixzz2QJTbZvPe
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s