Kes gas beracun berulang – Metro


Kes gas beracun berulang

 11  2 Google +1  0  0

Oleh Zuliaty Zulkiffli

Alor Setar: Kejadian terhidu gas beracun berulang buat kali kedua di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Pantai, Kuala Kedah, di sini, semalam, apabila seramai 28 pelajar dimasukkan ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) selepas mengadu sesak nafas dan pening ketika perhimpunan di sekolah itu.

Kejadian berlaku kira-kira jam 9 pagi membabitkan tiga pelajar lelaki dan 25 pelajar perempuan sekolah berkenaan dari tingkatan tiga hingga lima berbanding 56 pelajar pada kejadian pertama, Selasa lalu.

Seorang pelajar, Mohd Azman Said, 14, berkata, kejadian berlaku ketika semua pelajar sedang beratur selepas selesai perhimpunan pagi sebelum beberapa pelajar mula mengadu mengalami sesak nafas dan pening kepala.

Katanya, dia turut mengalami masalah yang sama kerana kepalanya tiba-tiba berasa amat sakit lalu memaklumkan kepada guru bertugas.

FotoSEBAHAGIAN daripada pelajar yang dimasukkan ke wad HSB untuk mendapatkan rawatan, semalam.

“Ketika itu, saya lihat keadaan seperti kelam-kabut dan guru sekolah kemudian menghubungi ambulans selepas mendapati bilangan pelajar yang sesak nafas semakin bertambah,” katanya ketika ditemui di HSB, di sini.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/04/29

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s