Setan umpan buah – Metro


Setan umpan buah

 121  3 Google +0  1  0

Oleh Mohd Firdaus Ibrahim dan Kalidevi Mogan

Kuala Lumpur: Belum reda kes rogol membabitkan kematian seorang kanak-kanak berusia 11 tahun di Bukit Tinggi, Klang, 8 Mei lalu, dua lagi kanak-kanak berusia 10 tahun menjadi mangsa rogol lelaki bernafsu syaitan dalam dua kejadian berasingan di Ampang dan Cheras, kelmarin.

Bagaimanapun, dua kanak-kanak perempuan terbabit bernasib baik kerana masih hidup namun keadaan mereka berdua dilaporkan masih trauma dan dirawat di hospital.
Menurut sumber, dalam kejadian pertama di Bandar Tun Razak, kanak-kanak terbabit ‘diculik’ sekumpulan tiga lelaki warga Pakistan selepas mangsa melarikan diri daripada rumahnya sebelum dirogol di sebuah hotel di Cheras manakala bagi kes di Ampang, kanak-kanak terbabit diumpan dengan buah-buahan sebelum diheret masuk ke sebuah rumah dan dirogol.

 

Katanya, dalam kejadian pertama, mangsa dilaporkan melarikan diri dari rumahnya di Bandar Tun Razak selepas mendakwa dipukul bapa saudaranya berusia lewat 30-an.
“Mangsa melarikan diri dari rumah jam 1.45 petang pada 11 Mei lalu dan menurutnya, dia bermalam di sebuah surau berhampiran kawasan berkenaan.
“Pada jam 2 petang kelmarin, mangsa yang dalam perjalanan pulang ke rumahnya mendakwa dihampiri sebuah kereta sebelum seorang lelaki warga Pakistan menariknya masuk,” katanya memberitahu mangsa tidak mengecam jenis kenderaan itu namun mendakwa tiga lelaki berusia lewat 20-an berada dalam kenderaan itu.

 

Menurutnya, mangsa dibawa ke sebuah hotel di Cheras sebelum seorang daripada mereka merogolnya.
“Selepas merogol mangsa, kumpulan terbabit meninggalkannya di bahu jalan berhampiran Bandar Tun Razak. Mangsa yang kesakitan dilaporkan menangis sebelum tangisannya itu didengari seorang wanita.

 

“Dengan bantuan wanita berusia 40-an itu, mangsa dibawa ke Balai Polis Sungai Besi sebelum membuat laporan polis mengenai kejadian menimpanya itu,” katanya mangsa kini masih dirawat di hospital.
Bagi kes kedua, mangsa dilaporkan berjalan sendirian ke rumah rakannya di Pandan Jaya, Ampang jam 2 petang kelmarin.
“Mangsa dihampiri lelaki tidak dikenali berusia 30-an sebelum mendakwa mahu memberinya buah. Termakan dengan umpan itu, mangsa dibawa ke sebuah rumah berhampiran kawasan berkenaan.
“Ketika berada dalam rumah berkenaan, mangsa diheret ke tandas sebelum pakaiannya ditanggalkan dan dirogol,” katanya.
Katanya, lelaki itu turut mengugut mangsa sekiranya menceritakan kejadian berkenaan kepada orang lain.
“Mangsa yang pulang ke rumah memaklumkan kejadian menimpanya kepada keluarga sebelum membuat laporan di Balai Polis Pandan Indah, di sini,” katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian terbabit dan memberitahu siasatan lanjut dilakukan.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/05/16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s