Tusukan ‘handle’ bawa maut – Sinar Harian


Tusukan ‘handle’ bawa maut

KHAIRIL ANWAR MOHD AMIN
8 Julai 2013
Tusukan 'handle' bawa maut
Keluarga Linkeswar meratapi pemergian mendiang setelah maut dalam kemalangan di Jalan Sekolah, Parit Buntar kelmarin

PARIT BUNTAR – Tusukan ‘handle’ motosikal ke dada menamatkan impian seorang pelajar untuk menjadi atlet karate-do apabila dia maut dalam satu kemalangan di Jalan Sekolah, di sini petang kelmarin.

Kejadian berlaku pada jam 4.45 petang dan ketika kejadian, mangsa, V Linkeswar, 17 dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Taman Kerian Permai menaiki motosikal milik ayahnya.

Mangsa yang baru pulang dari rumah kawannya ketika itu terbabas ketika melalui satu selekoh di lokasi kemalangan dan terjatuh dari motosikal berkenaan.

Saksi kejadian yang hanya mahu dikenali sebagai Rahman memaklumkan, dia menyedari seorang remaja (mangsa) ditimpa motosikal ketika melalui lokasi kejadian.

Menurutnya, dia bersama beberapa orang awam segera mendekati kawasan berkenaan untuk melihat keadaan remaja terbabit dan mendapati mangsa cedera parah kerana dadanya tertusuk ‘handle’ motosikal berkenaan.

“Selain cedera parah di dada, mangsa juga mengalami kecederaan pada kaki. Kami bawa dia ke Hospital Parit Buntar dengan segera selepas menyedari keadaan itu,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, kelmarin.

Sementara itu, bapa mangsa, P Vellayutham, 50, memberitahu, anaknya yang merupakan pelajar di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMJK) Cina Kerian disahkan meninggal dunia pada jam 5.15 petang.

Katanya, mangsa mengalami kecederaan teruk pada dada serta kaki dan gagal diselamatkan oleh pihak hospital.

“Doktor sahkan punca kematiannya adalah kerana kehilangan banyak darah akibat kecederaan parah pada dada. Kematiannya memang dirasai kami sekeluarga kerana Linkeswar adalah anak yang baik.

“Dia seorang yang suka berdikari serta sanggup kerja separuh masa di sebuah pasar raya untuk membantu kami sekeluarga. Lebih memilukan, Linkeswar pernah luahkan impiannya mahu jadi atlet karate-do suatu hari nanti,” katanya.

Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mat Fauzi Nayan ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan memaklumkan siasatan berhubung kejadian masih dijalankan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s