Cari waris remaja OKU – Metro


Cari waris remaja OKU

 1  0 Google +0  0  0

Kuala Lumpur: Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim, Fakir Miskin dan Muallaf Baitul Sakinah As-Shariff Selangor meminta orang ramai termasuk waris kepada seorang remaja lelaki orang kelainan upaya (OKU) lembam dipercayai ditinggalkan ibu kandungnya Ogos lalu supaya tampil bagi membantu mengesan keluarga remaja terbabit.

Remaja dikenali Halim, 14, itu diserahkan ibu kandungnya tanpa sebarang dokumen pengenalan diri kepada seorang wanita berusia 31 tahun di perkarangan Masjid Ketari, Bentong.
Dalam perjumpaan itu, ibu kandung remaja itu meminta wanita terbabit menjaga anaknya buat sementara waktu sebelum diserahkan kepada pertubuhan berkenaan kerana faktor kemiskinan.

 

Bagaimanapun, selepas beberapa hari tidak muncul, wanita itu nekad menyerahkan remaja OKU itu kepada pertubuhan berkenaan kerana turut mengalami masalah untuk menjaganya.
Presidennya Nur Rizal Alias berkata, remaja itu diserahkan kepada kakitangannya di perkarangan masjid berkenaan pada jam 10 pagi sebelum membuat laporan di Balai Polis Pandamaran, Klang Selatan tiga hari kemudian.
Kepada orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai remaja OKU itu boleh menghubungi Pusat Jagaan Hajjah Fatimah Abdullah di talian 03-31341011 atau Pejabat Pengurusan Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim, Fakir Miskin dan Muallaf Baitul Sakinah As-Shariff Selangor di talian 03-78476736.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2013/09/03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s