Pembinaan SRJKC Pulai berharga RM2.5 juta ikut jadual – Utusan


Pembinaan SRJKC Pulai berharga RM2.5 juta ikut jadual

 

Oleh JAZALY AMRY JAAFAR

GUA MUSANG 6 Nov. – Kerajaan akan memastikan pembinaan bangunan baharu Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina (SRJKC) Pulai yang menelan belanja RM2.5 juta disiapkan mengikut jadual supaya pemindahan pelajar dapat dilakukan awal tahun depan.

 

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Galas, Ab. Aziz Yusof berkata, bangunan baharu itu bagi menggantikan bangunan kayu lama yang semakin uzur dan tidak selamat lagi digunakan untuk tempat belajar bagi pelajar sekolah terbabit.

Beliau berkata, pembinaan bangunan baharu sekolah itu juga sebagai menunaikan janji kerajaan Barisan Nasional (BN) ketika Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas pada November 2010.

“Pembinaan bangunan baharu itu membuktikan kerajaan BN tidak pernah mungkir janji dan tetap melaksanakannya untuk keselesaan pelajar,” katanya kepada pemberita selepas melawat tapak projek sekolah itu dekat sini, kelmarin. – UTUSAN ONLINE

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20131106/dn_24/Pembinaan-SRJKC-Pulai-berharga-RM25-juta-ikut–jadual#ixzz2jqgqCDHN
© Utusan Melayu (M) Bhd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s