Kali kedua tak selamat – Metro


Kali kedua tak selamat

Marang: Selepas terselamat dalam kemalangan sesama sendiri ketika menunggang motosikal bersama rakan dua bulan lalu, seorang remaja lelaki berusia 15 tahun sekali lagi terbabit dalam kemalangan ketika ‘bermain’ motosikal bersama rakan, malam kelmarin, namun kali ini dia maut akibat cedera di kepala dan muka.

Dalam kejadian jam 10.10 malam itu, mangsa, Mohd Adhwa Zakaria dari Kampung Masjid Rusila, di sini, kira-kira satu kilometer dari tempat kejadian meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu jam 4.10 pagi semalam selepas enam jam dimasukkan ke hospital berkenaan.
Kemalangan di depan sebuah restoran di Rusila, di sini, berlaku apabila mangsa dipercayai menunggang motosikal dalam keadaan laju bersama rakannya secara bersaing gagal mengelak sebelum melanggar bahagian tepi kanan kenderaan pelbagai guna Toyota Avanza yang mahu membuat pusingan U sebaik keluar dari kawasan restoran berkenaan.

 

Ketika kejadian, mangsa menunggang Honda EX5, manakala rakannya, Ahmad Annajmi Johari, 15, dari Taman Medan Jaya, di sini, menunggang Honda C70 dari arah Chendering ke bandar Marang. Rempuhan kuat itu menyebabkan mangsa cedera parah di kepala, manakala Ahmad Annajmi yang sempat mengelak dan terbabas ke kiri jalan, turut mengalami kecederaan dan dikejarkan ke HSNZ untuk rawatan kecemasan.
Saksi kejadian, Amir Sidiq, 16, berkata, ketika kejadian, dia bersama ibunya sedang makan di restoran berkenaan dan terkejut apabila terdengar dentuman kuat lalu bergegas ke tempat kemalangan.
Katanya, sebaik tiba di tempat kejadian, dia terkejut apabila mendapati kedua-dua mangsa yang menunggang motosikal memang dikenalinya.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2013/11/18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s