Warga emas ditahan cabul budak lembam – Metro


Warga emas ditahan cabul budak lembam

Kuala Lipis: Tindakan seorang bapa menyuruh anaknya pulang ke rumah sendirian selepas singgah membeli minuman di sebuah warung di sebuah stesen bas di Benta, di sini, membawa padah apabila kanak-kanak itu menjadi mangsa cabul seorang lelaki warga emas, Jumaat lalu.

Dalam kejadian jam 5.30 petang, mangsa berusia 11 tahun yang juga kanak-kanak lembam diselamatkan bapanya berusia 41 tahun yang melihat lelaki warga emas itu sedang memegang tangan serta pinggang mangsa.
Sebelum kejadian, mangsa bersama bapanya menunggang motosikal sebelum berhenti di hadapan sebuah warung kerana mahu membeli minuman untuk kanak-kanak berkenaan.

 

Ketua Polis Daerah Superintendan Abdul Razak Hassan berkata, sebaik selesai membayar harga minuman, kanak-kanak terbabit kemudian diarahkan bapanya supaya pulang sendiri ke rumah kerana lelaki itu mahu menyelesaikan urusan lain.
Menurutnya, bagaimanapun lelaki berkenaan berpatah semula selepas berasa tidak sedap hati sebelum menemui mangsa sedang meronta-ronta melepaskan diri daripada genggaman tangan warga emas yang berusia 70 tahun itu.
Katanya, siasatan awal mendapati, warga emas terbabit hanya melepaskan tangan mangsa selepas menyedari kehadiran bapa mangsa dan terus membawa kanak-kanak itu pulang ke rumah.

 

“Sebaik tiba di rumah, mangsa kemudian menceritakan kejadian sebenar kepada bapanya dengan mengatakan lelaki warga emas itu meraba punggung, pinggang selain memegang tangan,” katanya.
“Bapa mangsa yang berasa marah dan tidak berpuas hati dengan perbuatan tidak senonoh warga emas berkenaan kemudian membuat laporan berhubung kejadian itu di Balai Polis Benta pada hari yang sama,” katanya.

 

Menurutnya, susulan laporan bapa mangsa, polis berjaya menahan warga emas berkenaan berhampiran dengan sebuah stesen bas di Benta sebelum dibawa ke Balai Polis Benta untuk membantu siasatan.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/12/17

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s