Bapa maut, anak cedera nahas – Sinar Harian


Bapa maut, anak cedera nahas
NORFARAHAH OTHMAN
15 Januari 2014
  • Bapa maut, anak cedera nahasOrang ramai melihat pasukan paramedik membawa seorang mangsa ke hospital. Gambar kecil: Mohd Nor Manap.
< 1 / 1 >

BENTONG – Hasrat seorang anak untuk menghantar ayah ke hospital untuk menerima rawatan sesak nafas tidak kesampaian apabila mereka sekeluarga kemalangan di Kilometer 12 Jalan Lama Bentong-Kuala Lumpur kira-kira jam 11.15 pagi semalam.

Dalam kejadian itu, mangsa, Mohd Nor Manap, 66, meninggal dunia selepas kereta jenis  Proton Saga dinaiki bersama tiga yang lain bertembung dengan lori jenis Hicom.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Mohamad Mansor Mohamad Nor berkata, ketika kejadian, mangsa yang bekerja sebagai pengawal keselamatan duduk di bahagian penumpang hadapan manakala anak lelakinya, 22, memandu kenderaan.

Menurutnya, turut berada dalam kenderaan itu ialah menantu perempuannya berusia 18 tahun dan anak perempuan mangsa berusia 15 tahun dalam perjalanan dari arah Gombak ke Bentong.

“Siasatan awal mendapati lori dari arah Bentong ke Gombak yang dipandu lelaki berusia 28 tahun itu bertembung dengan kereta mangsa ketika tiba di tempat kejadian.

“Akibat kejadian itu, kenderaan dinaiki empat sekeluarga itu remuk di bahagian depan namun kesemua mereka berjaya dibawa keluar dengan bantuan orang awam,” katanya kepada Sinar Harian.

Mohamad Mansor berkata, kesemua mangsa dibawa ke Hospital Bentong untuk rawatan manakala pemandu lori tidak mengalami kecederaan.

Katanya, mangsa disahkan meninggal dunia akibat parah di bahagian kepala manakala tiga yang lain cedera ringan.

“Siasatan juga mendapati keadaan jalan lurus dua hala tidak sibuk dan cuaca terang ketika kejadian berlaku,” katanya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s