Ibu bapa sambut baik – Metro


Ibu bapa sambut baik

Kuching: Tindakan pengurusan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Setia, di sini, menangguhkan sesi persekolahan buat sementara hingga Isnin depan disambut baik ibu bapa yang berharap serangan histeria terhadap pelajar dapat diselesaikan.

Seorang bapa pelajar yang dikenali sebagai Amir, 43, berkata, dia mendapat tahu kejadian histeria yang berlaku di sekolah anaknya sejak Jumaat lalu, tetapi tidak mengendahkannya dan menganggapnya perkara biasa.
“Anak saya ada memaklumkan mengenai kejadian yang berlaku di sekolahnya, tetapi saya tetap mengarahkannya bersekolah kerana sesi persekolahan baru saja bermula.

 

“Namun, pagi ini (semalam), saya terkejut apabila dimaklumkan anak lelaki diserang histeria dan terus bergegas ke sekolah untuk memeriksa keadaannya,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Tabuan Melayu, di sini, semalam.
Amir berkata, dia berharap pengurusan sekolah terbabit mencari jalan penyelesaian bagi mengelakkan perkara itu berulang dengan mendapatkan khidmat pakar dalam mengatasi masalah gangguan berkenaan.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2014/01/16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s