Warga Pakistan dituduh mencabul – Sinar Harian


Warga Pakistan dituduh mencabul
WARTAWAN SINAR HARIAN
17 Januari 2014

SEREMBAN – Seorang pekerja kedai kain warga Pakistan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam, atas tuduhan mencabul kanak-kanak berusia sembilan tahun, dalam kejadian awal Januari lalu.

Tertuduh, Muhammad Sallem, 28, yang diwakili peguam Mohamad Zahid Ahmad mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan atas pertuduhan yang dibacakan kepadanya oleh jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret Siti Khairiah Abdul Razak.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu terhadap mangsa di sebuah butik di Nilai 3, di sini kira-kira 5 petang, pada 6 Januari lalu.

Dakwaan terhadapnya dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya, Sara Afiqah Zulkipli mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau kedua-duanya.

Terdahulu, tertuduh merayu agar dikenakan wang jaminan yang rendah memandangkan dia datang ke negara ini untuk bekerja bagi menanggung ahli keluarganya di Pakistan dengan memperoleh pendapatan sebanyak RM800 sebulan.

Siti Khairiah menetapkan wang jaminan RM6,000 dengan seorang penjamin warga tempatan serta pasport tertuduh diserahkan kepada mahkamah sehingga kes selesai.

Beliau menetapkan sebutan kes pada 17 Februari depan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s