Gadis OKU kena rogol – Sinar Harian


Gadis OKU kena rogol
WARTAWAN SINAR HARIAN
1 Februari 2014
  • Azmi Abdul RahimAzmi
< 1 / 1 >

KUALA PILAH – Seorang gadis orang kurang upaya (OKU), menjadi mangsa pemuas nafsu rakan lelakinya apabila diajak bermalam di rumahnya di Kampung Gunung Pasir, Seri Menanti dekat sini.

Mangsa, 15, yang kudung pergelangan tangan kiri sejak dilahirkan dirogol pada 5 September tahun lalu di rumah suspek berusia 20 tahun.

Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Azmi Abdul Rahim berkata, adik mangsa menyedari kakaknya keluar bersama suspek kira-kira jam 1.30 pagi pada 5 September lalu selepas suspek menjemputnya di rumah.

“Kemudian kakaknya pulang ke rumah pada 6 September kira-kira jam 8.30 malam selepas dihantar suspek.

“Adik lelakinya yang curiga melihat situasi itu, telah mendesak mangsa menceritakan apa yang berlaku. Mangsa mengaku mereka telah melakukan hubungan seks ketika bermalam di rumah suspek,” katanya.

Mangsa kemudiannya membuat laporan di Balai Polis Seri Menanti pada 6 September.

“Suspek yang merupakan seorang penganggur melarikan diri sejak sebulan lalu selepas mengetahui mangsa membuat laporan polis.

“Bagaimanapun suspek berjaya ditangkap pada 21 Januari lalu, jam 5 petang di rumahnya, di Kampung Gunung Pasir, dan semasa pemeriksaan suspek gagal menunjukkan kad pengenalannya” katanya.

Atas kesalahan itu, suspek dituduh di Mahkamah Majistret Kuala Pilah atas kesalahan gagal menunjukkan kad pengenalan semasa pemeriksaan polis mengikut peraturan 25(1) PPPN 1990 pada 28 Januari lalu.

“Pada 29 Januari, suspek dituduh di Mahkamah Seksyen Kuala Pilah atas kesalahan merogol mangsa untuk dua pertuduhan kerana merogol sebanyak dua kali pada masa berlainan di tempat yang sama,” katanya.

Bagaimanapun, suspek tidak mengaku bersalah atas kesemua pertuduhan dan diikat jamin sebanyak RM11,000.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s