Murid lemas dalam kolam renang MB – Metro


Murid lemas dalam kolam renang MB

Oleh Nur Saliawati Salberi

Shah Alam: Seorang kanak-kanak perempuan yang mengikut ibu bapanya yang juga penyedia khidmat katering pada Majlis Tahun Baru Cina di Rumah Rasmi Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di Seksyen 7 di sini, ditemui lemas dalam kolam renang rumah itu, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, mangsa, Amanda Dany Shah ditemui orang ramai yang berkunjung ke majlis berkenaan dalam keadaan lemah sebelum disahkan meninggal dunia sebaik tiba di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang dipercayai akibat lemas.
Difahamkan kehilangan murid tahun satu terbabit tidak disedari ibu bapanya yang sibuk menguruskan makanan pada sambutan berkenaan dan hanya mendapat tahu mengenai kejadian itu selepas dimaklumkan orang ramai.

 

Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Azisman Alias ketika dihubungi berkata, mangsa ditemui orang ramai yang kebetulan melalui kawasan berkenaan dan cuba menyelamatkannya, selain menghubungi talian kecemasan.
“Orang awam yang melihat kejadian itu terus menghubungi 999 bagi mendapatkan bantuan dan mangsa kemudian terus dibawa ke HTAR sebelum disahkan meninggal dunia sejurus tiba di hospital.
“Mangsa dipercayai menghilangkan diri semasa ibu bapanya sibuk menyediakan makanan bersama pekerja lain kepada tetamu yang hadir,” katanya.

 

Menurutnya, kes itu diklasifikasikan sebagai mati mengejut.
Sementara itu, Abdul Khalid dalam akaun Twitternya malam kelmarin mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa dengan menulis ‘Takziah kepada Puan Rini Sutari & keluarga, katerer Majlis Tahun Baru Cina PEKAWANIS, atas kehilangan puteri Amanda Dany Shah. Al-fatihah’.

 

Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s