Ratapan sebelah mayat anak – Metro


Ratapan sebelah mayat anak

Melaka: Seorang remaja terbunuh selepas motosikal ditunggang merempuh belakang sebuah lori dalam kemalangan di Lebuh Alor Gajah-Melaka Tengah-Jasin (AMJ) di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah malam, Orlando Low Sheng Aun, 17, mati di tempat kejadian kerana kecederaan parah di kepala.
Sumber berkata, kemalangan dipercayai berlaku apabila motosikal ditunggang mangsa merempuh belakang lori yang bergerak menyebabkannya terjatuh di atas jalan manakala motosikal ditunggang terbabas ke lorong kanan.

 

Menurutnya, tayar lori membawa muatan kelapa turut pecah akibat dilanggar motosikal mangsa dan ketika kejadian kedua-dua kenderaan itu menghala ke persimpangan lampu isyarat Bukit Piatu.
Sementara itu, bapa mangsa dikenali Low, 50-an berkata, anaknya yang masih bersekolah di Sekolah Menengah Bukit Beruang ke lokasi berhampiran tempat kejadian untuk minum bersama rakan.
“Saya hanya mengetahui kemalangan selepas dihubungi rakan anak lalu bergegas ke lokasi kejadian,” katanya ketika ditemui di Bilik Mayat Hospital Melaka. di sini, semalam. Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Salehhudin Abd Rahman mengesahkan kejadian itu.

 

 

Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s