Diserang rakan dengan pisau – Sinar Harian


Diserang rakan dengan pisau
WARTAWAN SINAR HARIAN
14 Februari 2014

KUALA TERENGGANU – Seorang pelajar tidak menyangka rakannya masih menyimpan dendam kerana perselisihan faham kecil sebelum ini dengan tergamak menyerang dirinya menggunakan sebilah pisau sehingga menerima jahitan di pergelangan tangan.

Kejadian berlaku di hadapan sebuah sekolah di Binjai, Kemaman, kira-kira jam 2.15 petang, kelmarin.

Menurut sumber, kejadian dipercayai berlaku ketika mangsa, 17, dalam perjalanan pulang dari sekolah ke rumahnya di Kampung Batu 4 Dalam, Kemaman, sebelum didatangi rakannya itu dengan
ditemani seorang lelaki menaiki motosikal.

“Kedua-dua suspek bertindak menghimpit motosikal dinaiki mangsa sebelum menghayunkan pisau ke arah belakang badan dan pergelangan tangan kanan mangsa.

“Mangsa tidak sempat mengelak menyebabkan pergelangan tangannya cedera, sebelum kedua-dua suspek terus beredar meninggalkan mangsa yang sedang dalam kesakitan,” katanya.

Jelas sumber lagi, sejurus suspek beredar, mangsa segera mendapatkan rawatan di Hospital Kemaman dan menerima beberapa jahitan di pergelangan tangannya akibat terkena senjata tajam tersebut.

Katanya, mangsa yang bimbang keselamatan dirinya pada masa akan datang membuat laporan di Balai Polis Chukai, Kemaman, untuk tindakan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Che Suza Che Hitam ketika dihubungi mengesahkan penahanan kedua-dua suspek berusia 18 tahun itu, kira-kira jam 10.30 malam hari yang sama.

Katanya, suspek kini direman untuk disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan cedera menggunakan senjata atau lain-lain benda berbahaya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s