Guting rambut percuma kepada pelajar sekolah di Kuala Kedah – Bernama


Guting rambut percuma kepada pelajar sekolah di Kuala Kedah

18 Disember 2012

ALOR SETAR – Gagasan Generasi Gemilang (Gagah) Parlimen Kuala Kedah menganjurkan khidmat gunting rambut secara percuma kepada pelajar di sekitar Kuala Kedah bermula hari ini hingga esok.

Pengerusinya Datuk Abdul Muthalib Harun berkata program itu diadakan bagi membantu meringankan beban keluarga berpendapatan rendah yang tinggal di sekitar kawasan itu.

“Penduduk di kawasan ini kebanyakannya bekerja sebagai nelayan dan petani. Jadi dengan adanya program ini sekurang-kurangnya kita dapat membantu meringankan beban mereka terutamanya yang mempunyai anak ramai,” katanya kepada pemberita, di sini hari ini.

Beliau berkata program itu yang bermula dari pukul 9 pagi hingga 5 petang terbuka kepada semua pelajar yang akan memulakan sesi persekolahan tahun depan terutama murid prasekolah sehingga darjah enam.

“Esok kita akan adakan di Sekolah Kebangsaan Seberang Perak Baru,” katanya.

Abdul Muthalib yang juga Naib Ketua Umno Bahagian Kuala Kedah, berkata program itu mendapat kerjasama pemilik kedai gunting rambut dari Jalan Kepala Batas, Mohamad Adam Ismail yang telah menyediakan empat tukang gunting rambut sepanjang program tersebut berlangsung.

Sementara itu, seorang kanak-kanak yang mengambil peluang daripada program tersebut Fakil Hidayat Amran, 11, berkata dia berasa seronok apabila dapat menyertai program berkenaan bersama rakan-rakannya.

“Sebelum ini, saya gunting rambut di kedai dengan dikenakan bayaran RM3 tapi kali ini percuma sahaja. Saya harap program seperti ini dapat diadakan setiap tahun terutama apabila sesi persekolahan baru akan bermula,” katanya.- Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s