Pembantu restoran dituduh rogol gadis bawah umur – Sinar Harian


Pembantu restoran dituduh rogol gadis bawah umur
RUBIAH OMAR
1 Ogos 2012

Nor Iskandar mengaku tidak bersalah merogol gadis bawah umur di Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu, semalam.
KUALA TERENGGANU- Seorang pembantu sebuah restoran francais di bandar raya ini, dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam, atas dakwaan merogol seorang gadis bawah umur, dua tahun lalu.

Bagaimanapun, tertuduh, Nor Iskandar Ahmad Shamsol Bahri, 20, dari Rumah Awam Kos Rendah, Bukit Payong, Marang, mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas dakwaan di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan itu.

Dia mengaku tidak bersalah merogol mangsa yang semasa kejadian berusia 13 tahun di dalam bilik tidur di sebuah rumah di Jalan Sultan Mahmud, di sini, pada 2 Ogos 2010 antara jam lebih kurang 1 petang hingga 1.20 petang.

Dengan itu, dia mengaku tidak bersalah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara selama tempoh boleh sampai 20 tahun dan boleh juga dikenakan sebatan jika disabitkan kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Zulfazliah Mahmud di hadapan hakim Wan Fadhilah Nor Wan Idris manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Selepas pengakuan tidak bersalah tertuduh direkodkan, Wan Fadhilah menetapkan 3 September depan sebagai tarikh sebutan semula kes dan membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM7,000 dengan seorang penjamin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s