230 murid sertai Kem Bijak TaHa – Berita Harian


230 murid sertai Kem Bijak TaHa

2011/03/17

PESERTA menjalankan aktiviti berkumpulan   di Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya, semalam.

PESERTA menjalankan aktiviti berkumpulan di Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya, semalam.

KUALA LUMPUR: Seramai 230 murid sekolah rendah sekitar Kuala Lumpur menyertai Kem Bijak TaHa Wilayah Tengah anjuran Tabung Haji (TH) dan Berita Harian di Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya, semalam.

Pengurus Kanan Khidmat Pelanggan (Jabatan Khidmat Pendeposit dan Operasi) TH, Noor Azmima Ismail, berkata kem sempena cuti sekolah itu khas untuk ahli Kelab TaHa dan pendeposit TH.

“Pada mulanya kita mensasarkan penyertaan 150 orang, tetapi permintaan tinggi dari ibu bapa menyebabkan kami terpaksa membuka penyertaan sehingga 230,” katanya ketika ditemui pada hari pertama Kem Bijak TaHa di sini.

Kem yang memasuki tahun kedua itu mengambil pendekatan baru berbentuk permainan interaktif seperti eksperimen sains dengan kerjasama Pusat Sains Negara dan slot pendekatan psikologi kanak-kanak bersama kaunselor bertauliah dari Kementerian Kewangan.

Program interaktif itu, katanya, adalah tambahan kepada pengisian kem sebelum ini yang lebih menjurus kepada pembentukan nilai positif pelajar melalui pelbagai aktiviti antaranya Bijak Solat, Bijak English, Bijak IQ dan Bijak Kendiri.

Seorang ibu, Noor Aishah Osman, 44, berkata beliau terbaca mengenai kem ini di iklan yang disiarkan dalam akhbar Berita Harian.

Katanya, tanpa melengahkan masa beliau terus mendaftarkan anaknya, Ahmad Amsyar Abdul Halim, 12 menyertai kem itu dengan harapan dapat mengubah anaknya menjadi lebih berani.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s