Sekolah Agama RM6.5 juta bakal dibina – Bernama


Sekolah Agama RM6.5 juta bakal dibina

4 Mei 2012

KUALA LUMPUR – Sebuah sekolah agama bernilai RM6.5 juta akan dibina di kawasan Projek Perumahan Rakyat (PPR) Pantai Ria di Pantai Dalam tidak lama lagi, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Projek yang dibangunkan melalui peruntukan Majlis Agama Islam Persekutuan Kuala Lumpur itu akan bermula dalam tempoh sebulan.

“Pembinaan sekolah berkenaan yang lokasinya berdekatan Surau Al-Hijrah PPR Pantai Ria, kini sedang proses bidaan tender,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Surau Al-Hijrah, PPR Pantai Ria, di sini hari ini.

Jamil Khir berharap surau serta sekolah agama yang bakal dibina itu dapat memperkemaskan kejituan komuniti setempat dan membina kehidupan masyarakat yang lebih baik.

Sementara itu, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin yang turut hadir, ketika berucap meminta masyarakat setempat menggunakan surau sebagai medium untuk menyatupadukan umat Islam.

“Gunakan surau untuk eratkan silaturahim, jangan gunakan surau untuk perpecahan kerana kita perlu sedar akan ada pihak sentiasa mengambil peluang untuk memecahbelahkan perpaduan orang Islam,” katanya. – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s