Geng Kanchong Boy curi motor tumpas – Metro


Geng Kanchong Boy curi motor tumpas

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KUALA LANGAT: Sekumpulan remaja berusia 14 hingga 20 tahun yang aktif menjalankan kegiatan curi motosikal dikenali sebagai ‘Geng Kanchong Boy’ tumpas apabila polis menahan seorang ahli kumpulan itu, pada Isnin lalu.

Dalam serbuan jam 9.30 malam di Kanchong Darat, di sini, sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Langat menahan seorang remaja lelaki berusia 20 tahun dipercayai ahli kumpulan terbabit. Dalam serbuan berkenaan, polis merampas tiga motosikal Honda EX5 dan satu Yamaha 125Z.
Hasil soal siasat lanjut kemudian suspek membawa polis ke tiga rumah dipercayai dijadikan tempat simpanan motosikal curi sekitar kawasan itu untuk dileraikan.

 

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Nordin Manan berkata, ketika serbuan suspek bersama tiga lagi rakan yang juga ahli kumpulan itu berada di rumah milik keluarga seorang daripada suspek.
“Apabila menyedari kehadiran polis, mereka cuba melarikan diri dan kami menahan seorang daripada empat suspek,” katanya ketika sidang media di sini, semalam.
Sehubungan itu, beliau berkata, pihaknya kini memburu seorang lelaki dikenali Muhammad Amsyah Hafizi berusia 22 tahun bagi membantu siasatan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s