Terengganu catat peningkatan kualiti dalam SPM – Utusan


Terengganu catat peningkatan kualiti dalam SPM

Oleh ISWAN SHAFIQ MAT ISA

KUALA TERENGGANU 21 Mac – Terengganu mencatatkan peningkatan dari segi kualiti dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2012 apabila 19 calonnya mendapat keputusan A dalam kesemua mata pelajaran yang diambil berbanding hanya 15 calon pada tahun 2011.

Timbalan Pengarah Pelajaran, Hashim Mohd. Zin berkata, prestasi calon yang mendapat semua A juga menunjukkan peningkatan iaitu sebanyak 513 pelajar berbanding hanya 408 pada tahun sebelumnya.

Katanya, enam buah sekolah di negeri ini turut disenaraikan sebagai Sekolah Berpencapaian Cemerlang apabila mencatatkan Gred Purata Sekolah 2.25 dan ke bawah. – UTUSAN

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130321/dn_27/Terengganu-catat-peningkatan-kualiti-dalam-SPM#ixzz2O9qREGZY
© Utusan Melayu (M) Bhd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s