‘Lama tak pakai baju raya baru’ – Metro


‘Lama tak pakai baju raya baru’

Oleh Syanty Octavia Amry
soctavia@hmetro.com.my
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

PETALING JAYA: “Ini baju raya pertama saya terima selepas agak lama tidak merasa baju baru pada pagi raya seperti insan lain,” kata remaja kelainan upaya, Nor Amalina Alia Ramli, 13, selepas menerima sumbangan daripada Badan Amal dan Kasih Negeri Selangor (Kasih).

Nor Amalina seorang daripada 309 penerima sumbangan yang diraikan pada program Kasih Ramadan anjuran Kasih yang diadakan di Taman Medan, di sini, semalam.
Katanya, kekurangannya membantutkan hasratnya untuk meraikan Aidilfitri dengan gembira seperti orang lain, namun selepas diraikan pada majlis itu dia teruja untuk berhari raya kali ini bersama keluarga.

 

“Gembira apabila insan seperti saya diberi perhatian pelbagai pihak. Dengan sokongan daripada semua saya yakin lebih ramai lagi seperti kami dapat meraikan Aidilfitri tanpa rasa tersisih,” katanya.
Pada majlis itu, 120 orang kurang upaya menerima pakaian dan duit raya dan sembilan lain menerima kerusi roda, manakala 30 berbangsa Cina dan India menerima duit berserta hamper raya.
Seramai 150 daripadanya pula golongan asnaf yang menerima zakat daripada Bank Rakyat serta barangan keperluan bernilai RM100 daripada Padiberas Nasional Berhad (Bernas).

 

 

Sumbangan disampaikan isteri Perdana Menteri yang juga Yang di Pertua Kasih, Datin Seri Rosmah Mansor.
Hadir sama, Naib Yang di Pertua Kasih, Prof Datin Seri Dr Aishah Salleh; Pemangku Ketua Umno Bahagian Petaling Jaya Selatan, Datuk Raja Hanipuddin Raja Nong Chik serta ahli jawatankuasa Kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s