Mayat 2 remaja lemas ditemui – Metro


Mayat 2 remaja lemas ditemui

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

GOMBAK: Dua remaja yang lemas dalam longkang besar di Taman Bolton, di sini ditemui di Taman Batu Muda kira-kira empat kilometer dari tempat kejadian, kira-kira jam 7.50 pagi dan 12.13 tengah hari, semalam.

Mangsa pertama, Mohd Saiful Nasilan dan mangsa kedua, Mohd Ashraf Salihin, masing-masing berusia 16 tahun ditemui di luar dan dalam terowong jalan di Taman Batu Muda.
Ketua Operasi dan Menyelamat Balai Bomba Selayang, Pegawai Bomba Kanan Dua Alias Aziz Abdul Satar berkata, jarak kedudukan mangsa ketika ditemui adalah kira-kira 100 meter.

 

Katanya, ketika ditemui, kedua-dua mereka sudah meninggal dunia sebelum mayat mereka dihantar ke Hospital Selayang untuk bedah siasat.
“Operasi menyelamat mangsa bermula jam 7 pagi sebelum dihentikan tengah hari selepas semua mangsa ditemui,” katanya di sini, semalam.
Katanya, operasi dan menyelamat itu disertai 72 orang termasuk 12 anggota bomba dari Balai Selayang, Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPAM) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Harian Metro semalam, melaporkan kegembiraan empat sahabat berusia 16 hingga 20 tahun memancing di longkang besar di Taman Samudera, berakhir tragedi selepas dua daripada mereka dihanyutkan arus deras. Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, mangsa dikatakan sedang memancing sebelum tiba-tiba tergelincir dan dihanyutkan arus deras.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s